Binnen 1 minuut geleverd

Officiële verkoper

Lage servicekosten

Waarom is Fortnite zo populair en wat zijn V-Bucks?

Simon Verbeke
Waarom is Fortnite zo populair en wat zijn V-Bucks?

Tenzij je de laatste jaren onder een steen hebt geleefd, heb je vast wel al eens van Fortnite gehoord. De game is gigantisch populair en wordt dagelijks door miljoenen mensen van over de hele wereld gespeeld. Alhoewel er geen leeftijd op het spel staat, wordt het vooral door kinderen en jongeren gespeeld. De kans is dus best groot dat je eigen (klein)kinderen, neefjes of nichtjes vaak Fortnite spelen, maar wat maakt deze game nu zo aantrekkelijk? In deze blog lees je alles over Fortnite en V-Bucks, het in-game betaalmiddel.

Altijd wel iets nieuws om te beleven

Fortnite is gratis te spelen en valt binnen het zogenaamde ‘battle royale’ genre. Indien je deze term niet zou kennen: dit wil zeggen dat er een hele hoop spelers op een plek worden neergezet en vervolgens moeten ze strijden voor de overwinning. Op het einde van elk potje is er slechts één overlever (of één team) die de zogenaamde ‘Victory Royale’ in de wacht sleept. De regels zijn best simpel en dus is het ook heel toegankelijk voor iedereen. Fortnite is bovendien een evoluerende game: geen enkel potje is hetzelfde en er is heel veel variatie.

Fortnite werkt volgens zogenaamde ‘seizoenen’ en elk seizoen wordt er heel wat nieuws aan de game toegevoegd. Zo is er telkens een nieuw thema en het eiland waar op wordt gestreden krijgt ook iedere keer een make-over om zo in het thema te passen. Wat het thema ook is: er is telkens genoeg kleur en variatie, waardoor je altijd door wilt blijven spelen.

Een concertje meepikken in Fortnite

Fortnite is de voorbije jaren enorm gegroeid en inmiddels is het al zoveel meer dan ‘gewoon een game’ geworden. Het is een levendige community waar er heel wat evenementen worden georganiseerd, waaronder zelfs heuse concerten met echte wereldsterren! Zo hebben Ariana Grande, Eminem en Travis Scott, bijvoorbeeld, al opgetreden in Fortnite. Ook is het een plaats waar je nieuwe mensen ontmoet en zo vriendschappen sluit: het brengt mensen bij elkaar!

Veel bekende figuren

Bekende figuren uit films, series of andere games hebben ook al vaak en bezoekje aan Fortnite gedaan. Veel Marvel-superhelden zijn al gepasseerd (Spider-Man, bijvoorbeeld), of personages uit Star Wars (Darth Vader) en andere bekende films, waaronder John Wick. Je kunt als speler tijdelijk zogenaamde ‘skins’ verzamelen, waardoor je avatar wordt omgetoverd in het desbetreffende personage. Is je kind, bijvoorbeeld, grote fan van Iron Man? Dan wil hij/zij vast wel de Iron Man-skin aan de collectie toevoegen! Wees er wel snel bij, want veel items verdwijnen aan het einde van een seizoen uit de in-game store en zijn daarna niet meer verkrijgbaar.

Verwen kids met een Vbucks kaart

Deze skins en andere items, zijn niet gratis en vaak heb je slechts een beperkte tijd om ze te bemachtigen. Doordat deze slechts tijdelijk beschikbaar zijn, is het belangrijk om elk seizoen zeker te blijven spelen. Elk seizoen heeft een eigen ‘battle pass’ met vrij te spelen items: deze verdwijnt echter wanneer een nieuw seizoen van start gaat. Om de coolste en meest exclusieve items van het moment te kopen, heb je ‘V Bucks’ nodig, de in-game valuta van Fortnite. Deze zijn gemakkelijk te verkrijgen met een Fortnite kaart: ruil de kaart in en er worden direct Vbucks aan het Epic Games account toegevoegd.

Met een V-Bucks kaart krijg je vaak ook toegang tot speciale acties. Als je voor 14 april 2024 een Fortnite V Bucks kaart activeert op je account, dan krijg je gratis de ‘Midnight Scythe pickaxe’ als bonus. Dit is een tijdelijke actie die geldig is voor alle platformen, dus laat dit speciale item zeker niet aan je voorbij gaan!

Waar kun je V Bucks kaarten kopen? Bij KaartDirect.be natuurlijk! Wij zijn een officiële verkoper van de Fortnite Vbucks kaart, wat wil zeggen dat je op eender welk moment een Fortnite kaart kan aanschaffen en dit met verschillende waardes. Perfect voor ieder budget.

Fortnite 1.000 V-Bucks

€8,99

Fortnite 1.000 V-Bucks

Fortnite 2.800 V-Bucks

€22,99

Fortnite 2.800 V-Bucks

Fortnite 5.000 V-Bucks

€36,99

Fortnite 5.000 V-Bucks